Volledig scherm
Frans Bakker.

Voormalig Herpens huisarts Frans Bakker overleden

HERPEN - Voormalig huisarts Frans Bakker (1935 – 2016) is in de nacht van zondag op maandag overleden. Hij had van 1968 tot 1996 een praktijk in Herpen.

Zelfs nadat bij hem - nu bijna een jaar geleden - een ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld, heeft Bakker zich betrokken gevoeld met zijn dorpsgenoten. ,,Hij hield van Herpenaren”, zegt dochter Janneke kernachtig.

Loopbaan
Frans Bakker werd geboren in Tjimahi op Java en kwam op 11 jarige leeftijd met zijn ouders naar Arnhem, waar zijn vader als arts op Bronbeek werk kreeg. Na zijn artsenopleiding in Nijmegen vervulde hij de dienstplicht als arts bij de Marine in Den Helder. Zijn eerste standplaats als vervangend arts was Houthem-St. Gerlach in Limburg.

Zijn eerste en enige zelfstandige praktijk kreeg hij in Herpen. ,,Mijn vader was in die tijd nog vierentwintig uur per dag, en zeven dagen per week huisarts met een eigen apotheek. Zijn grote steun in de praktijk was mijn moeder Mayke, die een verpleegkundige opleiding had”, herinnert Janneke zich maar al te goed.

Gemeenschap
Bakker heeft ook grote betekenis gehad voor de gemeenschap. Zo stond hij aan de wieg van werkgroep Kunst en Cultuur in Ravenstein waar hij jarenlang deel van uitmaakte. De poëzieroute was zijn specialiteit. Ook de toneelgroep Gheselle van den Spele heeft hij heropgericht. Tot op het allerlaatst verzorgde hij tweewekelijks klassieke muziekmiddagen in Nieuwe Hoeve in Schaijk.

Vrijdag om 19.00 uur is de avondwake en zaterdag om 11.00 uur de dankdienst. Beide in de kerk van St. Sebastianus in Herpen.

Oss, Uden e.o.