Volledig scherm
De kapel wordt momenteel verbouwd, om op 1 oktober als restaurant te heropenen. © Peter van Erp/BD

Voormalige ziekenhuiskapel moet kloppend hart van 'het Oss van morgen' worden

OSS - ,,Wat een wijs besluit om dit gebouw te bewaren en niet te slopen, zoals de rest van het ziekenhuis." Rick van Ham raakt steeds meer bezeten van het gebouw waarin hij samen met Erwin van Rosmalen een restaurant gaat beginnen. De voormalige kapel van ziekenhuis Bernhoven in Oss is een markant pand en krijgt als het aan het duo ligt een spilfunctie in het gloednieuwe wijkdeel Park Zwanenberg.

En verder dan dat. ,,Dit wordt een leerwerkbedrijf",beschrijft Van Rosmalen. ,,Dat betekent dat ROC-leerlingen van de nabijgelegen Talentencampus hier het vak in de praktijk leren. Een groep ouderen die hier in de buurt wonen, komen hier een dag in de week koken in het kader van de activering. En zulk soort functies mogen er wat ons betreft nog veel meer komen. Er is plek genoeg." Op 1 oktober heropent de kapel zijn deuren als restaurant.

  1. Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    HERPEN - Veel inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent werden zaterdag in zaal Thekes in Herpen de maat genomen. Er passeerde ook een gevoelig onderdeel op deze zitting. Een minutenlang applaus klonk in de zaal nadat Toon van der Loop de oud-voorzitter van de Nachtgravers Jos Janssen, die ten tijde van de muziektheatervoorstellingen in april 2017 plotseling overleed, postuum lof toezong. Dochter Susan mocht 24 rozen in ontvangst nemen.

Oss, Uden e.o.