Volledig scherm
De buitenplaats bij de noodopvang voor vluchtelingen in Oss. © Paul Driessen/BD

Vraagtekens bij capaciteit tweede noodopvang Oss

OSS - In het pand dat de gemeente Oss op het oog heeft als tweede noodopvang, is slechts plek voor maximaal 200 vluchtelingen. Eerder ging de gemeente nog uit van 300 asielzoekers. De vraag is of de beoogde locatie door de lagere capaciteit de investering waard is voor het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Wethouder Gé Wagemakers heeft naar eigen zeggen dagelijks contact met het COA over de tweede opvanglocatie en hoopt op groen licht. "Als zij de locatie kansrijk vinden, dan treden we ermee naar buiten", zegt Wagemakers. Tot die tijd laat de wethouder in het midden welk pand hij op het oog heeft. Dat kan in zijn ogen alleen maar onnodige onrust opleveren.

Het COA gaat niet in op vragen over de tweede locatie in Oss. Een woordvoerder verwijst voor een reactie naar de provincie: "Alle plannen in Brabant worden daar binnenkort besproken en dan zal er meer duidelijkheid zijn." De provincie verwijst echter terug naar de gemeente en het COA. Een woordvoerder daar laat wel weten dat de behoefte aan opvanglocaties blijft en dat er geen sprake is van het schrappen van 'papieren plannen'.

Lees meer over de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.