Volledig scherm
Mevrouw Thijssen en locatiemanager Janneke Pander maken het eerste ritje met de nieuwe duo-fiets. © Bert van der Linden

Vrienden van Maasland Herpen schenken duo-fiets

HERPEN - Cliënten van zorgcentrum Maasland in Herpen werden donderdagmiddag getrakteerd op petitfours en een extra hapje en drankje vanwege de feestelijke ingebruikname van een nieuwe duo-fiets.

Bewoonster mevrouw Thijssen en locatiemanager Janneke Pander hadden de eer om het traditionele lint door te knippen en met de fiets als eersten een rondje te mogen rijden. De duo-fiets, met een aanschafprijs van zo’n 7.000 euro, werd, afgezien van een deel sponsoring door de plaatselijke fietsenzaak, in zijn geheel betaald uit de pot van de Vrienden van Maasland.

,,Oorspronkelijk was het de bedoeling om de fiets te financieren uit de opbrengst van de Zomermarkt, aangevuld met sponsorgelden”, vertelt activiteitenbegeleidster Gerda van Ee. ,,Door de gulle geste van de Vrienden van Maasland, bleef er een aanzienlijk bedrag over. Dat hebben we dit najaar besteed aan een dagtocht naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.”

Zorgcentrum Maasland beschikt nu over twee duo-fietsen. Manager Zorg en Welzijn, Karin Tamboer vertelde dat er vijf vrijwilligers met cliënten gaan fietsen. Ook familieleden mogen de fiets gebruiken om met een cliënt van Maasland eropuit te gaan.

Volledig scherm
Mevrouw Thijssen en Janneke Pander knippen samen het lint door. © Bert van der Linden

Oss, Uden e.o.