Volledig scherm
De plek des onheils op de Kerkdijk, op de day after. © Maarten van de Rakt

Vriendengroep verbijsterd na ongeluk: 'De dood van Suzan is zo onwerkelijk, gewoon niet te bevatten'

MAREN-KESSEL/NULAND - De vriendengroep van Suzan van Alem uit Maren-Kessel stond maandagmiddag stil op de plek des onheils. Verbijsterd, steun zoekend bij elkaar.

Zondagmiddag kwam Suzan van Alem bij een verkeersongeluk om het leven. Haar 18-jarige vriend ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. 

,,Het is gewoon zo onwerkelijk. Niet te bevatten. 's Morgens heeft ze nog gevoetbald met dames twee en 's middags is ze er ineens niet meer. Ze zat in een vriendengroep met de JO19, de jongens onder de negentien'', zegt voorzitter Gertjan Ruis van voetbalclub NLC'03.

Bij NLC'03 beraden ze zich nog over hoe ze verder omgaan met het drama, in overleg met de ouders. ,,Het idee is geopperd om een gedenkhoekje in te richten. Verder willen we teams de gelegenheid bieden in de kantine samen te komen.'' 

Ook op Helicon MBO Den Bosch is het tragische nieuws ingeslagen als een bom. Suzan voltooide daar vorig jaar de vmbo-tak. Over hoe de school omspringt doet Helicon MBO geen mededelingen. ,,Dat hebben wij besloten uit respect voor de nabestaanden'', stelt teamleider Sandra Bronk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement