Impressie van het 'plan Vrijborg' voor de sheddaken in Oss. Glazen gevels geven het pand een open karakter.
Volledig scherm
Impressie van het 'plan Vrijborg' voor de sheddaken in Oss. Glazen gevels geven het pand een open karakter. © Vrijborg

Vrijborg wil alternatief plan sheddaken Oss direct uitvoeren

OSS - De Vughtse projectontwikkelaar Vrijborg wil direct aan de slag met het sheddakencomplex aan de Oostwal in Oss. Dat schrijft directeur Tony Koster in een brief aan het Osse gemeentebestuur en de -raad. Het plan van Vrijborg werd vorig jaar tweede bij de aanbesteding van de gemeente, achter het plan van bouwcombinatie Wagemakers/Van de Ven. 

Vorige maand bracht de gemeente Oss het bericht naar buiten dat Wagemakers/Van de Ven de stekker uit het project trok. Dit nadat het eerder al in de ijskast was gezet. De partijen wilden de ontwikkelingen op De Wal afwachten, om geen concurrerende voorzieningen op loopafstand van elkaar te krijgen. Een paar dagen later werd het bericht van stoppen herroepen, er zou sprake zijn geweest van een communicatiefout. 

Koster heeft het getalm met het project met argusogen gevolgd. Volgens hem dulden de oude zaagtandmuren aan de Oostwal geen verder uitstel en staan zijn huurders nog steeds klaar om zich op deze bijzondere locatie te vestigen. Mochten de plannen als gevolg van de ontwikkelingen op De Wal wijzigen, dan moet er volgens hem sowieso een nieuwe aanbesteding volgen. "We hebben onze bieding op basis van een aantal randvoorwaarden gedaan. Als er nu ineens toch weer andere functies mogelijk zijn, praat je over een heel ander project, waar ook wij weer in geïnteresseerd zijn."