Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Vrijspraak voor mishandeling vrouw op camping in Heeswijk-Dinther

DEN BOSCH/HEESWIJK-DINTHER - De 44-jarige Ossenaar, die zijn ex te lijf zou zijn gegaan met een mes of een insulinespuit op camping de Wildhorst in Heeswijk-Dinther, is vrijgesproken door de rechtbank in Den Bosch.

De uitspraak is een forse tegenvaller voor het Openbaar Ministerie, dat de man 2 jaar lang had willen opsluiten in een Inrichting voor Stelselmatig Daders. Het OM zag tijdens de rechtszaak 2 weken geleden nog genoeg bewijs voor een mishandeling. De Ossenaar was in eerste instantie aangeklaagd voor een 'poging tot doodslag'. De reclassering vond dat de man met grote problemen kampte. De organisatie had het liefst gezien dat de man tbs met voorwaarden

De verdachte en het slachtoffer hebben al jarenlang een relatie vol met ruzies. De Ossenaar is al meerdere keren bij de rechtbank geweest vanwege 'problemen' met het het slachtoffer.

De vrouw lijdt aan een psychische aandoening. Daardoor was ze een weinig betrouwbare getuige. Verklaringen slachtoffer waren volgens de rechtbank 'warrig, inconsistent en onduidelijk', maar het stond wel vast 'dat zij letsel had opgelopen'. Volgens een onderzoeker bij het NFI waren haar verwondingen waarschijnlijk een gevolg van 'een schermutseling'. Ze konden echter ook het gevolg zijn van een val. Dat was het verhaal dat de verdachte vertelde: hij zou de vrouw zijn chalet hebben uitgezet.

Oss, Uden e.o.