PVH Ravenstein Oud legercommandant Peter van Uhm (rechts) tijdens zijn inspectie van de artillerie van de Ravensteinse Vrijstaat (achter 'em 'schout' Van Mourik van de Vrijstaat).
Volledig scherm
PVH Ravenstein Oud legercommandant Peter van Uhm (rechts) tijdens zijn inspectie van de artillerie van de Ravensteinse Vrijstaat (achter 'em 'schout' Van Mourik van de Vrijstaat). © BD / Peter van Huijkelom

Vrijstaat Land van Ravenstein: wél visumplicht, geen sterke verdedigingslinie

video

RAVENSTEIN - Oud-commandant der strijdkrachten en huidig militair pensionado Peter van Uhm stak zaterdagochtend niet zómaar vanuit 'Gelre' de Maas over om in Ravenstein aan te komen. 

Eerst deed-ie een snelle maar gedegen inspectie-met-een-knipoog van het enige stadskanon op de Maasdijk om vervolgens officieel het 'vrijwillig verplichte visum' voor toegang tot de Vrijstaat Land van Ravenstein in ontvangst te nemen. Waarna het tijd was voor een goed glas vrijstaatsbier in het lokale Landsraadhuis. 

Met een 'Belangwekkend bericht van de Landsraad' liet de vorig jaar uitgeroepen Vrijstaat weten dat het 'raadzaam is om bij aankomst een dagvisum op te halen bij een van de kantoren van de Immigratiedienst'. Volgens Theo van Duren, chef Staatspersbureau, is het visum gratis en geeft het recht op korting, het zogeheten Tiendrecht, bij een kop koffie met gebak.

Eerder opende wethouder Johan van der Schoot een nieuwe fietsroute in het kader van de Zuidwaterlinie, het recreatieproject op basis van de oude verdedigingslinie langs de Maas. Bij De Keurvorst stonden de eerste fietslustigen klaar om de 54 kilometer lange tocht te rijden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement