Volledig scherm
Hans Minten en Anja Wingens , wandelmaatjes uit Heesch, die na hun behandelbeurt op de fiets huiswaarts keren. © Mari van Rossum

Wandelaars weten Berghem als blarenprikcentrum te vinden

BERGHEM – Het moeten zeker een paar honderd wandellustigen zijn geweest die de voorbije, oververhitte Vierdaagsedagen de weg naar de Berghemse achtertuin van Ans van der Burgt wisten te vinden.

Niet alleen prikte een klein legertje leden van de lokale ehbo-vereniging er ontelbaar vele ‘gewone’ en bloedblaren, ook voor een prettige massage van afgepeigerde bovenbenen en stramme kuiten kon de wandelaar er terecht.

Massagetafels
Van heinde en verre kwamen ze, de deelnemers aan de Vierdaagse, naar het Bèrgse blarenprikcentrum. ,,En meestal op afspraak, zodat ik alle prik- en massagetafels goed kon volplannen”, legt Ans als ‘chief’ van de operatie uit. Ook al voelt het prikken der blaren niet altijd even prettig, toch wandelen de ‘patiënten’ na afloop vol goede moed weer huiswaarts. Zo ook Sanne Boerboom.

De 23-jarige Osse werd op de eerste dag ’s avonds ook nog eens ziek, maar knapte op van de runderbouillon van ‘ons mam’. Ondanks de bijkomstigheid van een pijnlijke knie gaat ze ervoor: ,,Ik ga de Via Gladiola zeker halen.“

Het laatste nieuw over de Nijmeegse Vierdaagse via bd.nl/vierdaagse

Oss, Uden e.o.