Volledig scherm
Dolf Warris © Van Assendelft

Warris wint verkiezingsdebat Klare Taal in Oss

OSS - Dolf Warris (GroenLinks) gebruikte dinsdagavond in de bibliotheek volgens de jury de minste moeilijke woorden. Hij kroonde zich daarmee tot grote winnaar van het verkiezingsdebat Klare Taal. Mari van Kilsdonk (CDA) en Kees van Geffen (VDG) werden nummer twee en drie. 

Het verkiezingsdebat in de bieb in Oss stond compleet in het teken van helder taalgebruik. Kandidaten van de negen partijen moesten langzaam en duidelijk spreken, in korte zinnen zonder moeilijke woorden. Die opdracht zat het echte debat wat in de weg en verhoogde het poppenkastgehalte. Een jury hield voor elk van de drie stellingen bij hoeveel moeilijke woorden de deelnemers gebruikten. ,,Je mag niks meer zeggen", verzuchtte D66'er Frans Molenkamp na weer een opsomming.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”