Volledig scherm
Het dichtgetimmerde café aan de Driek van Erpstraat in Oss. © Peter van Erp/BD

Weer rechtszaak om sluiting 'drugspand' Oss: 'Niks misdaan, alles kwijt'

OSS - Veertien jaar lang bestierde Corn Kerkenaar zonder problemen café De Schutskooi aan de Driek van Erpstraat in Oss. Tot het moment dat de politie in een garagebox achter zijn zaak grondstoffen vond voor 4.000 xtc-pillen.

Kerkenaar verhuurde de boxen aan derden en had niks te maken met de drugs. Desondanks werd hij zwaar gestraft. Niet door justitie, maar door de burgemeester van Oss. Die besloot dat niet alleen de garageboxen, maar ook zijn café en woonhuis een jaar lang op slot moesten.

Geen inkomen
De uitbater zag zich genoodzaakt om zijn café en andere opstallen te verkopen. ,,Ik moest wel, kon de hypotheek en andere kosten niet meer opbrengen, omdat ik door de sluiting geen inkomen meer had." Het pand ging voor een dumpprijs van de hand.

Kerkenaar zet zijn strijd tegen het besluit van de burgemeester echter voort. Dinsdag diende zijn zaak bij de bestuursrechter. Daar betoogde hij dat in Oss het hardste en meest onredelijke beleid wordt gehanteerd in de strijd tegen de drugshandel. De rechter laat over zes weken weten wat zij van de zaak vindt.

Oss, Uden e.o.