Volledig scherm
Werk van de Osse kunstenaar Hasje Boeijen is te zien in de Garnizoenskerk in Ravenstein. © Parry Vermeulen​

Wereldwijd bekende kunstwerken werden in Huisseling gemaakt​

RAVENSTEIN - Werk van de Osse kunstenaar Hasje Boeijen is binnenkort te zien in de Garnizoenskerk in Ravenstein. De wereldberoemde kunst werd in Huisseling gemaakt en is te bekijken van zaterdag tot en met 7 augustus.

Boeijen, in 2000 overleden, leefde al van jongs af aan een turbulent kunstenaarsleven. Hij produceerde gedurende zijn carrière enorm veel verschillende kunstwerken, waaronder naar schatting zo’n 400 schilderijen.

Kleurrijk
Een deel van deze werken is op de expositie te bewonderen. Die werd ingericht door broer Kees Boeijen en Theo Audenaerd, grote bewonderaars van zijn werk. ,,Wat niemand in Ravenstein weet, is dat Hasje vaak zelf model stond voor zijn kunstwerken. Hij maakte jurken en transformeerde zich geregeld tot een verleidelijk model dat hij liefkozend Hannah noemde, zijn alter ego", aldus Theo Audenaerd.

Hasje was ook ‘kunstrealisator’ voor de wereldberoemde Duitse kunstenares Rebecca Horn in Berlijn. ,,Die wereldwijd beroemde kunstwerken werden gewoon door hem in een fruitloods in Huisseling gemaakt.” ​

Oss, Uden e.o.