Volledig scherm
De fietsstraat (Heschepad) krijgt straks voorrang op de Raadhuislaan. © Gemeente Oss

Werk aan Osse Raadhuislaan start maandag: tot eind 2018 hinder in stadshart

OSS - Oss maakt zich op voor een lange periode van grote verkeershinder in het centrum. Direct na het weekend wordt begonnen met werk aan de Raadhuislaan, gevolgd door een afsluiting van de kruising bij Museum Jan Cunen. Pas halverwege december zit het werk er naar verwachting op.

Met grote gele borden worden weggebruikers al een paar dagen gewaarschuwd voor de komende overlast. Vanaf maandag is allereerst de Raadhuislaan aan de beurt. Die wordt voor een periode van vijf weken afgesloten tussen het gemeentehuis en de kruising bij Jan Cunen. Al die tijd blijft de kruising vanuit andere richting wél toegankelijk.

Dat verandert halverwege oktober. Vanaf dan maken de stoplichten bij de kruising plaats voor een rotonde. Midden op die rotonde verrijst een grote replica van het zwaard dat tachtig jaar geleden uit een vorstengraf in Oss werd gehaald. Het kruisvlak blijft hiervoor zeven tot acht weken dicht, is de verwachting. Die planning is niet in beton gegoten, benadrukt een woordvoerder van de gemeente. In het geval van archeologische vondsten, zal de kruising bijvoorbeeld langer open liggen.

Omrijden

Door de werkzaamheden moeten bezoekers van bijvoorbeeld het gemeentehuis, het centrum of het TBL behoorlijk omrijden. Na de operatie verandert de verkeerssituatie op een aantal punten ingrijpend. Zo mag verkeer vanaf de Raadhuislaan dan ‘gewoon’ linksaf de Molenstraat inslaan. Nu is dat niet het geval. Ook hebben gebruikers van de fietsstraat straks voorrang op de kruising met de Raadhuislaan. De Molenstraat krijgt vanaf de nieuwe rotonde een heel andere uistraling. De weg wordt smaller en krijgt meer groen. Op die manier wordt dit deel van de Molenstraat wat meer bij het centrum getrokken.  

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”