Volledig scherm
© Think stock photos

Werkkracht verhuist van Heesch naar Oss

OSS/HEESCH - De sociale werkplaats van Werkkracht verhuist van Heesch naar Oss. Vanaf volgende week zijn zo’n 65 mensen met een beperking aan de slag op de nieuwe locatie aan de Raadhuislaan 11.

Werkkracht, onderdeel van Dichterbij, biedt mensen met uiteenlopende beperkingen een dagbesteding. De jongste is 18 jaar, de oudste ver in de 70. De cliënten verrichten bijvoorbeeld inpakwerk of licht montagewerk. Dat doen ze voor reguliere bedrijven.

In Oss krijgt Werkkracht een moderner pand dat voor verreweg de meeste werknemers ook nog eens dichter bij huis is. In Oss wordt bovendien de samenwerking aangegaan met het centrummanagement. Daarnaast is er binnen plek voor de twaalf medewerkers van Werkkracht die nu nog aan de slag zijn bij copyshop ’t Venster, tegenover de Groene Engel. Zo kunnen straks alle medewerkers op één locatie aan de slag. 

Oss Avenue

De komst van Werkkracht past goed in de plannen voor Oss Avenue. In de komende jaren moet de Raadhuislaan langzaam maar zeker transformeren van een saaie kantoorstraat naar een levendig stukje Oss. Hoe meer er gewoond en gewerkt wordt, hoe beter.

De openingsreceptie van Werkkracht is komende zaterdag. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”