Volledig scherm
Verontruste medewerkers van Unox overhandigden eerder deze maand een boterletter aan de directie van Unilever. De werknemers voeren nu de druk verder op. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Werknemers Unox voeren druk op Unilever verder op

OSS - Unox-medewerkers in Oss voeren de druk richting de directie van Unilever flink op. Ze geven Unilever nog tot aanstaande donderdag de tijd om in te gaan op hun eisen. Daarna worden acties niet uitgesloten. Volgens Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie worden stakingen en werkonderbrekingen niet uitgesloten. 

Het ultimatum van de Unox-medewerkers is vrijdagmiddag bezorgd bij Unilever. De Unox-medewerkers eisen goede afspraken over pensioen en werkgelegenheid. De directie van Unilever en de vakbonden steggelen over de arbeidsvoorwaarden van Unox in Oss. Die zijn het gevolg van de overname van de Unox-fabriek door de Zwanenberg Food Group. 

Aan de onderhandelingstafel zijn de partijen niet tot een overeenkomst over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de 325 medewerkers gekomen. Unilever weigert volgens FNV om 'fatsoenlijke' afspraken te maken over de pensioenen en de werkgelegenheid.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.