Volledig scherm
Verontruste medewerkers van Unox overhandigden eerder deze maand een boterletter aan de directie van Unilever. De werknemers voeren nu de druk verder op. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Werknemers Unox voeren druk op Unilever verder op

OSS - Unox-medewerkers in Oss voeren de druk richting de directie van Unilever flink op. Ze geven Unilever nog tot aanstaande donderdag de tijd om in te gaan op hun eisen. Daarna worden acties niet uitgesloten. Volgens Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie worden stakingen en werkonderbrekingen niet uitgesloten. 

Het ultimatum van de Unox-medewerkers is vrijdagmiddag bezorgd bij Unilever. De Unox-medewerkers eisen goede afspraken over pensioen en werkgelegenheid. De directie van Unilever en de vakbonden steggelen over de arbeidsvoorwaarden van Unox in Oss. Die zijn het gevolg van de overname van de Unox-fabriek door de Zwanenberg Food Group. 

Aan de onderhandelingstafel zijn de partijen niet tot een overeenkomst over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de 325 medewerkers gekomen. Unilever weigert volgens FNV om 'fatsoenlijke' afspraken te maken over de pensioenen en de werkgelegenheid.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”