Volledig scherm
© Björn Rommens/BD

Werkzaamheden snelfietsroute 'F59' van start in Oss

OSS - De werkzaamheden aan snelfietsroute F59 in Oss gaan maandag van start. De route tussen Oss en Den Bosch moet een herkenbare, doorgaande fietsroute worden waarbij automobilisten verleid moeten worden om de auto te laten staan.

Het traject gaat grotendeels over bestaande straten en fietspaden waardoor er vrijwel geen nieuwe paden moeten worden aangelegd. Bij de kruising van de fietsstraat op de Zonnebloemstraat en Chrysantstraat met de Wethouder van Eschstraat wil de gemeente de fietsvriendelijkheid verbeteren. Dat gebeurt door de fietsstraat beter te laten aansluiten op het fietspad aan de Wethouder van Eschstraat. Het pad wordt daar vervangen door rood asfalt. De fietspaden langs de Gebrandylaan en Euterpelaan volgen twee weken daarna en ook die paden krijgen rood asfalt. Daarnaast worden ze 3,5 meter breed gemaakt.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden tot begin april 2016 duren. Voor fiets- en autoverkeer wordt een omleidingsroute ingesteld met behulp van borden.

Volledig scherm
De route die snelfietspad F59 krijgt. © Provincie Noord-Brabant
  1. Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    MAREN-KESSEL - Iedereen droomt er stiekem van om een echte speelfilm te maken, maar het doen is een tweede. Het filmwereldje is onvoorspelbaar en het maken van een film is peperduur en arbeidsintensief. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen lukte het de Brabantse freelance filmregisseur Klaas van Eijkeren (42) om al twee avondvullende speelfilms van de grond te krijgen.

Oss, Uden e.o.