Volledig scherm
De buitenplaats bij de noodopvang voor vluchtelingen in Oss. © Paul Driessen/BD

Wethouder acht kans op tweede noodopvang in Oss 'heel klein'

OSS - Er komt waarschijnlijk geen tweede noodopvang voor vluchtelingen in Oss. Dat verkondigde wethouder Gé Wagemakers donderdagavond ten overstaan van de gemeenteraad. Hij wees op de verminderde asielinstroom en het feit dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) asielzoekerscentra verkiest boven noodopvang.

,,Ik acht de kans dat er een tweede noodopvang in Oss gaat komen, heel klein", liet wethouder Wagemakers weten. Tevens meldde hij dat het oude belastingkantoor waarschijnlijk tegen de vlakte gaat als daar de noodopvang vertrekt. BrabantWonen concludeerde na onderzoek dat het niet rendabel is om het pand om te bouwen tot wooncomplex. De corporatie kijkt nu of slopen in combinatie met nieuwbouw wél rendabel is. Het oude belastingkantoor is eigendom van de Rijksgebouwendienst.

Teleurgesteld
De gemeentebestuurder is teleurgesteld in de houding van het COA, dat pas in september duidelijkheid geeft over de behoefte aan een tweede noodopvang in Oss. ,,Ik kan niet zeggen dat we er blij van worden. Het juist een onderwerp dat duidelijkheid verdient om voor rust in de wijken te zorgen. Het is teleurstellend om het met deze informatie te moeten doen."

Meerdere partijen spraken donderdag hun steun uit aan de maatregelen die burgemeester Wobine Buijs neemt om asielprotesten uit woonwijken te weren.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.