Volledig scherm
Impressie bouwplan Oss. © Gemeente Oss

Wethouder Oss biedt bewoners excuses aan

OSS - ,,Het was een turbulente avond en ik had het niet zo moeten doen. Daar moet ik mijn excuses voor aanbieden." Met die woorden zei wethouder Gé Wagemakers donderdagavond sorry tegen boze bewoners van de Schadewijk.

Zij hebben zorgen over een bouwplan voor 42 sociale huurwoningen en uitten die woensdagavond tijdens een bijeenkomst in de wijk. Daarbij lieten zij weten dat ze zich 'genaaid' voelen door de gemeente. Die opmerking schoot bij de wethouder in het verkeerde keelgat. Hij eiste excuses of dreigde dat de gemeente anders hun bezwaren met een andere bril bekijkt.

Excuses
De excuses van de bewoners bleven uit, die van Wagemakers niet. Hij maakte ze donderdag tijdens een politieke vergadering waarin het bouwplan ter sprake kwam. De politieke partijen onderschreven de zorgen van bewoners en droegen de wethouder op in het vervolg beter te communiceren.
Wagemakers deed die toezegging en nodigde de bewoners uit voor een gesprek. Die namen de uitnodiging aan en liepen opgelucht het gemeentehuis uit. ,,Maar we moeten ook afwachten of de beloftes worden nagekomen", zei spreekbuis Hildo Offenberg.

Oss, Uden e.o.