Volledig scherm
PREMIUM
Joop van Orsouw reageert op aantijgingen aan zijn adres. © Thomas Segers

Wethouder Oss bijt van zich af na kritiek op dubbele pet

OSS - Het valt wethouder Joop van Orsouw rauw op zijn dak dat vier partijen hem beschuldigen van mogelijke belangenverstrengeling. SP, D66, GroenLinks en LOF eisen dat Ossenaar Van Orsouw per direct stopt met zijn makelaardij, maar dat is hij niet van plan. ,,De twee zaken bijten elkaar niet. Ik bouw af en stop na dit jaar met mijn eigen bedrijf."

De vier oppositiepartijen vinden het onbestaanbaar dat een wethouder die gaat over wonen tegelijkertijd een eigen makelaardij runt. Zij maakten dat donderdag duidelijk in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. ,,Kennelijk vinden ze de inhoud van ons coalitieprogramma zo goed dat ze dan maar overgaan op een persoonlijke aanval op mij. Zeker voor de SP is dit niet de eerste keer dat ze het zo doen, het is hun stijl", reageert de wethouder scherp.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”