Volledig scherm
De V&D in Oss. © Tom de Louw/BD

Wethouder: Oss binnen maand zonder V&D

OSS - "Het ziet er gewoon naar uit dat Oss binnen een maand zonder V&D zit", zei wethouder Gé Wagemakers donderdagavond in het gemeentehuis van Oss. Daar gaf de bestuurder antwoorden op vragen van de politiek. Hij vertelde tevens dat hij een uitnodiging ontving om op korte termijn met curatoren van de failliete warenhuisketen te praten over de toekomst.

Van Deursen Group, eigenaar van het pand aan de Walstraat, wilde donderdag niet reageren op de vraag of het klopt dat vanaf 18 februari de energietoevoer aan het pand wordt afgesloten. "We hebben besloten even niet met de pers te praten."


De wethouder zei verder dat hij het onderzoek naar de toekomst van de Osse cultuursector zo goed als klaar is. Dé vraag: blijven bieb, theater en muziekschool aan de Raadhuislaan of verhuizen ze naar het centrum? Wagemakers verwacht binnen een maand resultaten te kunnen geven. De politiek hoeft volgens hem niet bang te zijn voor kapitaalvernietiging. "Daar hebben we het geld niet eens voor." Ook hintte hij dat het toevoegen van cultuur nieuw elan geeft aan een centrum waar steeds minder winkels zitten.

Oss, Uden e.o.