Volledig scherm
Ook de kermis in Macharen heeft zijn langste tijd gehad. foto: Peter van Huijkelom © BD

Wethouder Oss: 'Infuus voor kleine kermissen is uitgewerkt'

OSS - Er valt voor de kermisexploitanten geen droog brood meer te verdienen in de kleinste kernen van de gemeente Oss.  ,,Feitelijk lagen deze kermissen de afgelopen jaren al aan het infuus van de grote kermis in Oss. We verplichtten de exploitanten die in Oss wilden staan om ook met een attractie naar de dorpen te gaan. Maar dit model lijkt nu ook niet langer houdbaar", aldus wethouder Frank den Brok. 

Den Brok reageerde met deze woorden donderdagavond op vragen vanuit de raadscommissie Sociaal/Bestuurlijk. Verschillende politici vroegen zich hardop af of de inwoners van de dorpen nog wel behoefte hebben aan een eigen kermis. ,,Vroeger keken mensen maanden uit naar de kermis, maar tegenwoordig is een bezoek aan de kermis niet meer vanzelfsprekend. Er is door het hele jaar door volop ander vertier. En dan groeien er ook nog steeds minder kinderen op in de kleine kernen", beschreef Alfons Prinssen (VDG). 

De enige manier waarop de kleine kermissen kunnen overleven is als er activiteiten gebundeld worden, denken de meeste politici. Den Brok gaat de dorpsraden van Megen-Haren-Macharen, Herpen en Lith inschakelen om de toekomst van de lokale kermis te bespreken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.