Volledig scherm
Op zaterdag ging de Stripgigant in de Walstraat open. © S Rachelle

Winkelnieuws: Snuffelen in 'stripzoekwinkel' in Oss

OSS - Za 5 aug. Geschuifel van links naar rechts om elkaar een beetje ruimte te geven om door de bakken vol stripboeken te spitten. Het is passen en meten tijdens de openingsdag van de Stripboekgigant. Het winkeltje op Walstraat 23A biedt ruimte aan zo'n 15.000 stripboeken.

Veel Europese strips als Suske en Wiske, Asterix en Obelix en minder bekende titels, maar ook vooral veel Disney. Gloeiend van trots loopt Jan van Peufflik (62) door zijn winkel. ,,Het is druk", stelt hij vast als hij buiten even een luchtje schept. ,,Ik kon er vannacht niet van slapen, was al om half twee hier. Zo spannend vond ik het. Maar mooi dat het nu goed gaat."

De eerste stripboekfanaten stonden al vijf minuten voor de opening van de winkel voor de deur. Zoals Mike Wouters (53) uit Volkel. ,,Dit is een echte stripzoekwinkel", concludeert de stripboekfanaat die al dertig jaar verzamelt. Bijna twee uur lang zocht hij alle bakken door van de Stripgigant. ,,Iedere bak is spannend." Van zijn vrouw kreeg hij wel een budget mee: 50 euro. ,,Ik heb nu ongeveer 5000 stripboeken. Dat vindt mijn vrouw wel genoeg", lacht hij.

Het budget van Geert Peters uit Nuland lag iets hoger: hij sloeg strips in voor 150 euro. ,,Ik had het eerlijk gezegd wel wat duurder verwacht. Dit zijn echt kringloopprijzen", merkt Peters op. Uit zijn portemonnee haalt hij een verweerd papiertje. ,,Dit neem ik altijd mee. Hier staat op welke strips ik nog zoek." Zijn collectie bestaat uit zo'n 4000 stripboeken.

De Stripgigant kan voorlopig nog wel even aangevuld worden. Dat wat er nu ligt is slechts 10% van de verzameling die Van Peufflik door de jaren heeft opgebouwd. De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag.