Volledig scherm
Joris Teulings en Peter Zegers (rechts) tijdens de presentatie van de plannen voor Winterland 2016. © Paul Driessen/BD

Winterland Oss let op de kleintjes

OSS - Met een speciale schaatsbaan voor de jongste kinderen en een beperkt budget keert het nieuwe bestuur van Winterland Oss terug naar de basis. Onder leiding van Joris Teulings hoeft de volgende editie van het evenement niet groter, mooier en spectaculairder dan de vorige.

Het bestuur kiest voor een ijsbaan, partytent, kraampjes en een knetterend kampvuur op de Heuvel. De nieuwe organisatie stoot een aantal oude elementen af om er financieel uit te komen. Ze ziet af van de spiegeltent, zet geen kramen in de Peperstraat en laat de voorstellingen in de Grote Kerk over aan Stichting Oss Cultureel.

Crowdfundingsactie
De club richt zich op de Heuvel, waar van 14 december tot en met 4 januari een iets aangepaste schaatsbaan staat. Daar kunnen de jongste kinderen voortaan op een apart stukje schaatsen, om botsingen met oudere jeugd te voorkomen. Om de kosten verder te drukken, werkt Teulings waar het kan met vrijwilligers.

Ook begint hij een crowdfundingsactie met polsbandjes. Die kosten 2 euro zijn op Winterland goed voor een kerstmuts. Behalve Teulings bestaat het nieuwe bestuur uit Hans Schoots, Leonie Zegers en Peters Zegers.

Oss, Uden e.o.