Volledig scherm
Impressie van het Wonen in Oss Event in de sportzaal van Fitland op de Talentencampus in Oss. © Maarten van de Rakt

Wonen in Oss Event slaat aan; organisatoren zijn tevreden

OSS - Het Wonen in Oss Event trok zaterdag zo'n zeshonderd belangstellenden naar de Talentencampus. Ze wonnen gretig informatie in bij makelaars, woninginrichters, installateurs,  wooncorporaties, bouwbedrijf, bank en hypotheek-, assurantie- en notariskantoor. ,,Voor de eerste keer zijn we zeker niet ontevreden'', verklaarde Harm van der Pas (Van der Krabben Makelaardij).

Wonen in Oss is een samenwerkingsverband, waarin alle partijen zitten die met wonen in de breedste zin te maken hebben. Het dateert uit de tijd van voor de economische crisis. Doel is heel Oss op de kaart te zetten als prettig woongebied. Een soort beurs is voor Wonen in Oss een nieuw 'wapen'.

,,Het is belangrijk ons gezamenlijk te presenteren'', stelt Van der Pas. ,,Het is een gezellige drukte. We hebben de tijd om mensen te woord te staan. Het scala aan onderwerpen is breed. Van duurzaamheid tot financiering. We horen heel praktische vragen. Zoals: wanneer begint fase 2 van de Kwekerij? Wanneer komen er zelfbouwkavels in Oss? Komen er ook patiowoningen in het centrum?''