Volledig scherm
© Thinkstock

Woningen in Oss per kamer verhuurd aan vluchtelingen

OSS - Woningcorporatie BrabantWonen is in Oss begonnen met het kamergewijs verhuren van een woning aan meerdere alleenstaande vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Het zal niet bij dat ene huis blijven. Meerdere woningen, hoofdzakelijk rijtjeshuizen, worden binnenkort per kamer verhuurd aan drie of vier vergunninghouders.

De statushouders delen eem woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. De gemeente Oss heeft met BrabantWonen afgesproken dat de corporatie 12 woningen kamergewijs zal verhuren. Mooiland zal nog eens 6 huizen in de gemeente op die manier opsplitsen.

300 statushouders huisvesten
De aanpak is bedoeld om de druk op sociale huurmarkt niet verder te laten oplopen. Oss moet dit jaar zo'n 300 statushouders huisvesten. "Als we ervoor zouden kiezen iedereen een eigen huis of appartement te geven, zou zo’n 40 procent van onze vrijkomende woningen naar vergunninghouders gaan en zou de wachttijd voor anderen oplopen”, verklaart Henk Roozendaal, vestigingsdirecteur van BrabantWonen in Oss. "Dat willen we niet.”