Volledig scherm
© Politieteam Walcheren

Woninginbrekers keren toch weer terug in Oss

OSS - Het aantal woninginbraken in de gemeente Oss neemt voor het eerst sinds 2012 weer toe. De teller staat halverwege dit jaar op 129. Dat zijn 38 woninginbraken meer dan in dezelfde periode in 2015.

Dat schrijft burgemeester Wobine Buijs in een brief aan de gemeenteraad. Zij en de politie verwachten dat de woning-inbrakenteller in Oss dit jaar stokt op ongeveer 270. In 2015 waren dat er 231. Dat het aantal woninginbraken in Oss stijgt, heeft volgens de politie te maken met toeval, met 1 of meer inbrekers die afgelopen tijd zijn vrijgekomen en met het cijfer van 2015.

Lastig maken
Dat was wel ‘erg laag’, ook vergeleken met andere gemeenten in de omgeving. Met zo’n uitgangspositie ligt een stijging op de loer. Buijs blijft inzetten op voorlichting om het inbrekers lastig te maken. Deze zomer hebben Ossenaren een ansichtkaart in de bus gehad met tips als ‘Dagje weg? Deur op slot!’ en ‘Op vakantie? Licht uw buren in’.

Ook krijgen buren van slachtoffers een brief binnen met daarin informatie over de inbraak, de vraag om extra alert te zijn en de toezegging dat de politie de buurt in de smiezen houdt. Voor deze en andere voorlichtingscampagnes heeft Oss dit jaar 7.286 euro begroot.

Oss, Uden e.o.