Een deel van de groep ooievaars aan de Macharenseweg in Oss.
Volledig scherm
Een deel van de groep ooievaars aan de Macharenseweg in Oss. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Zeker zeventig ooievaars klitten samen op weiland in Oss

OSS - Zeker zeventig ooievaars zaten vrijdagochtend op een kluitje op een weiland aan de Macharenseweg in Oss. Het was er daardoor nog drukker met deze vogels dan anders. Marieke Dijksman van de Vogelbescherming vermoedt dat de ooievaars zich verzamelden om samen naar het zuiden te trekken en daar te overwinteren.

 1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
  PREMIUM

  Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

  OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”
 2. Maashorst scherper op huishoudelijke hulp wegens tekort aan personeel: ‘Urgentie gaat voor’

  Maashorst scherper op huishoude­lij­ke hulp wegens tekort aan personeel: ‘Urgentie gaat voor’

  MAASHORST - Het tekort aan personeel voor huishoudelijke hulp is zo nijpend dat de gemeente Maashorst en de zorgaanbieders moeten ingrijpen. Om spoedgevallen te kunnen blijven helpen, kan het zijn dat cliënten tijdelijk gekort worden in het aantal uren hulp waar ze recht op hebben. Ook doet de gemeente een ‘moreel appel’ op alle gebruikers om nog eens goed te kijken of de hulp wel nodig is of dat mensen die zelf gaan organiseren of betalen.