Volledig scherm
Toon en Gera Bok- Steenbruggen zijn zestig jaar getrouwd. © BD / Peter van Huijkelom

Zelfs brand gooide geen roet in het eten tijdens huwelijk Toon en Gera Bok

JUBILEUMOSS/MAREN-KESSEL  ,,We woonden maar een paar muren van elkaar", vertelt Toon Bok. Even pauzeert hij, om vervolgens met een schalkse blik toe te voegen, ,,en ze zat alle dagen achter mij aan." Het kan op een hartelijk gelach rekenen van Gera Bok-Steenbruggen ("Nee! Zo was het niet!"), maar liefst zestig jaar al zijn echtgenote. Toon mag dan eerder dit jaar dan vanwege ouderdomskwalen naar verzorgingstehuis De Wellen in Oss verhuist zijn, zijn gevoel voor humor is intact gebleven.

Gera woont nog in hun geliefde Maren-Kessel, maar pendelt dankzij de buurtbus een keer of vijf per week heen en weer. Op 18 juni 1954 gingen ze samen dansen in Rosmalen, herinnert ze zich nog. Daar kregen ze verkering, en vier jaar later trouwden ze, op dezelfde dag dat drie zussen van Toon ook in het huwelijksbootje stapten. ,,Dat was een aanbieding", grapt Toon. 

Na hun huwelijk woonden ze acht jaar in Maren-Kessel, tot ze door een brand hun huis verloren en tijdelijk naar Lith moesten verhuizen. ,,We zaten met vijftien man binnen," vertelt Gera, ,,heel de buurt kwam roepen: brand, brand!" Gelukkig overleefde iedereen het, en kunnen zij vandaag de dag met hun vier kinderen en alle kleinkinderen hun 60-jarig huwelijk vieren.