Volledig scherm
PREMIUM
De uit Syrië gevluchte vrouwen Rania Haji Ahmad (links) en Samiha Alkoud die het nieuwe LEF-traject succesvol volgden, met in hun midden trainer Edith Langen. Achter hen hangen de eindpresentaties tegen de muur.

'Zo zonde als talent van vrouwen verloren gaat'

OSS - Twaalf vluchtelingenvrouwen volgden de training LEF van de gemeente Oss. Daarmee wil Oss voorkomen dat deze vrouwen thuis blijven en hun talent verloren gaat. Meer groepen volgen.

Quote

Het is zo zonde als deze vrouwen de rest van hun leven hier in Nederland thuis komen te zitten met de kinderen

Edith Langen

Het is feest. Twee meisjes in prachtige roze jurkjes genieten aan een tafel achterin het zaaltje in wijkcentrum De Meteoor van lekkere hapjes. Vandaag krijgt hun moeder samen met elf andere vrouwen een certificaat van de gemeente. Ook papa is meegekomen. Aan de muren hangen de eindpresentaties van de vrouwen, vol steekwoorden, tekeningen en uitroeptekens. Hun doelen voor de toekomst, hun dromen, dat wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben. Er zijn bloemen, zoenen. En ook een paar trotse mannen.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”