Volledig scherm
Waar ooit een 17e eeuwse boerderij stond, is het nu een bijna ondoordringbare rimboe. © Maarten van de Rakt

Zorglandschap Wijststraat Heesch aan zijden draad

HEESCH - De initiatiefnemers van het Zorglandschap snappen niet waarom de gemeente Bernheze de stekker uit een plan voor 25 woonzorg-eenheden aan de Wijststraat heeft gehaald.

Om die reden stapte initiatiefnemer Peter van Vugt woensdag naar de Raad van State. Van Vugts plan sneuvelde op de valreep bij de gemeenteraad. Dat het plan voor 25 zorgwoningen, een bed & breakfast een theehuis, bedrijfsgebouwen en een moes- en pluktuin het niet haalde, kwam niet in de laatste plaats door verzet van de buurt. Een twaalftal buren van de in 2006 afgebrande boerderij aan de Wijststraat ziet het grootschalige plan helemaal niet zitten. Met een kleiner bouwplan met maximaal zes zorgwooneenheden en twaalf personen zou de buurt wel kunnen instemmen.

,,Wij hebben geen kleinschalig initiatief bij een woonbestemming", aldus de woordvoerder van Van Vugt. ,,Het gaat om een bedrijfsmatige aanpak die wel economisch rendabel moet zijn. En met minder dan 25 wooneenheden en 35 bewoners gaat dat niet.”

Overigens leek rechter en staatsraad E. Helder Van Vugt weinig hoop te kunnen bieden. Volgens de staatsraad hebben gemeenteraden nu eenmaal een hele grote vrijheid om bestemmingsplannen vast te stellen dan wel te weigeren. Uitspraak volgt over enkele weken.

Oss, Uden e.o.