Volledig scherm
© Merel van de Glind/BD

Zwarte Piet gaat in rook op tijdens intocht in Lith

LITH - De kinderen waren ‘wel een beetje geschrokken’ nadat een Piet verdween bij de sluizen in Lith op zondagmiddag. Helemaal toen ook nog de brandweer voorbij kwam, maar dat bleek toeval. Piet miste de boot toen hij de staf aan het poetsen was en ging zoeken bij de Maas. Bovenop het bedieningsgebouw van de Prinses Máxima Sluizen ging Zwarte Piet letterlijk in rook op.

De aankomst van Sinterklaas verliep verder zonder al te veel problemen, ook al miste hij zijn staf. Burgemeester Wobine Buijs heette de goedheiligman welkom bij het voormalige gemeentehuis.

De kinderen zagen daar rook op het dak waarna de Piet met de staf van de Sint weer tevoorschijn kwam. De burgemeester kwam snel in actie en belde de brandweer: ,,We hebben een Piet op het dak en die durft er niet af. Levensgevaarlijk met deze regen!” Dankzij deze snelle beslissing kwam de brandweer met gillende sirenes naar het gemeentehuis gesneld en redde de Piet.

Hierna konden de kinderen met een gerust hart naar De Hoeve, waar hen nog een gezellige middag met pepernoten en cadeautjes te wachten stond.

Volledig scherm
© Merel van de Glind/BD
Volledig scherm
© Merel van de Glind/BD

Oss, Uden e.o.