Diner op deze koude dag in januari is als een warme deken
Over de TongDe chef van Silva Dunes in Drunen werkt ambachtelijk met fijne ingrediënten uit het seizoen en de streek. Op deze kille zaterdagavond hebben wij wel zin in lokale verwennerij. We worden niet teleurgesteld.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOver de Tong
Bij Brasserie Welkom Thuis houden ze van lekker vers
Brasserie Welkom Thuis aan de Markt in Helmond is niet zomaar een eetgelegenheid. Loes Theunisz maakte zich enkele jaren geleden los van het concept Brownies & Downies. De mensen die hier werken hebben een rugzakje, zijn puur en enthousiast. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUMOver de Tong
Loetjes biefstuk is lekker, de saus doet aan ons oma denken
Bij Loetje eet je biefstuk. En die is jofel bij restaurant Loetje in Eindhoven. Voor de plantaardige biefstuk Bali 0.0 die uit de 3D-printer rolt, krijgen we de handen niet op elkaar. -
PREMIUMOver de tong
Reblochon biedt een sfeer als van een avond bij vrienden
Haaren is een fijn restaurant rijker. Met de naam Reblochon, die verwijst naar de favoriete Franse kaas van de chef. De start van het restaurant had plaats midden in coronatijd met afhaalmaaltijden, waarvan wij vorig jaar al dankbaar gebruik maakten. Je krijgt hier het gevoel bij vrienden op bezoek te zijn. -
PREMIUM
Neem gerust de tijd voor diner bij restaurant Faran
De Japans-Peruviaanse gerechten van de chef-kok van restaurant Faran in Den Bosch zijn delicaat bereid. Voor liefhebbers die de tijd willen nemen om eens lekker te proeven van de Nikkei-keuken.
-
PREMIUMOver de Tong
Bij Ratatouille geraak je direct in mediterrane sferen
Het lukt zelden om een goede gebakken duivenborst op het bord te krijgen. Meestal te droog. Maar niet bij Ratatouille in Heeze! Toch zijn er nog wel verbeterpunten op te merken. -
-
-
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten.