De rijsttafel speciaal past
maar nét op tafel
Over de TongEen keuze maken uit de menukaart is al een opgave. Laat staan iets kiezen uit wat allemaal op tafel komt bij een rijsttafel. Bunga Melati is een gul familierestaurant. Te weinig eten kan hier bijna niet.
Delen per e-mail
Carla Kentgens
RECENSIE
De rijsttafel past maar nét op tafel. Restaurant Bunga Melati is een begrip in Brabant als het gaat om Indonesisch eten. We vinden het restaurant even buiten Alphen. De boerderij ligt onopvallend verscholen tussen de bomen. Het is even zoeken naar de ingang. We volgen het RIVM reinigingsritueel op en de daarbij horende ontvangst met gezondheidsverklaring. De gastheer sluit af met een dikke streep door onze naam op de reserveringslijst.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOver de Tong
Pittige kruiden en het geheim van de chef
In en om Eindhoven hoef je niet te klagen over het aanbod van Oosterse restaurants. Vorig jaar opende in Nuenen The Yellow Rabbit. In deze koude dagen worden we door de pittige kruiden van binnen verwarmd. -
PREMIUMOver de Tong
Bloom mag nog iets meer ontluiken
In de stijlvolle Brasserie Bloom in Eindhoven merk je aan alles dat ze hier gaan voor kwaliteit: de inrichting, de gerechten, de ambiance. Bloom staat klaar voor een groeispurt. -
PREMIUMRecensie
Restaurant Doyy in Eindhoven staat voor voldoening
Een aantal weken lang haalden we kookkunsten in huis. Erg knap hoe restaurants met de lockdown zijn omgegaan. We verwachten dat dit thuiszorgsegment een blijvertje is. Voor nu zeggen wij: hoera! We mogen weer naar buiten. -
PREMIUMOver de Tong
Kostelijke asperges, vers van het land
De wandeling naar Gasterij Hof van Huijbers in Mierlo is op zichzelf al een genot. Daar wachten een kersenboomgaard, een winkel met delicatessen en vooral allerlei heerlijke gerechten met asperges, vers van het land. Een kostelijke en gezonde groente. -
PREMIUMOver de Tong
Zinnenprikkelende geuren uit de keuken van chef Azis
Chefkok Azis Chafaï van restaurant La Cocotte weet de ziel te raken met zijn stoofgerechten bereid in de tajine. En de verrukkelijke Arabic-sweets ... om je vingers erbij af te likken.
-
PREMIUMOver de Tong
Kaart bij Driezeeg Junior is het gokje waard
Muziek van de jaren 60-70 galmt uit de speakers. Ouderwetse schemer-lampen geven een sympathiek licht. Ha, gezellig! We zijn bij de Driezeeg. -
PREMIUMOver de Tong
Bij de chef van De Swaen zit lekker koken in zijn DNA
De kwaliteit van de ingrediënten in ons take away-menu is bovengemiddeld, krakend vers en herkenbaar. Bij De Swaen in Oisterwijk krijg je naast de bestelling een hoop liefde mee naar huis. -
PREMIUMOver de Tong
De ster van de chef thuis op tafel
De chef-kok van sterrenrestaurant Monarh in Tilburg maakt kwalitatief uitstekende ingrediënten voor ons klaar. In de keuken wacht nog wel wat werk achter ’t fornuis!