Volledig scherm
Lieve Lente in Oisterwijk. © Dolph Cantrijn

Een 7,2 voor de gul gevulde borden bij Lieve Lente in Oisterwijk

OVER DE TONGOISTERWIJK - Een koude winterdag brengt ons bij een eetcafé in Oisterwijk. Het eten is zoals het hoort te zijn in een eetcafé: goed en veel. Met een volle maag keren we huiswaarts.

Midden in de winter klinkt de naam van eetcafé Lieve Lente aantrekkelijk. Daarom vertekken we op een koude dag richting Oisterwijk. Lieve Lente ligt midden in het sfeervolle dorp aan de Lind. Via een prachtige houten vestibule stappen we binnen in een druk bezette gelegenheid.

De inrichting is in Engelse stijl. Houten vloer, druk behang met een donker dessin. Houten tafeltjes en stoelen. Rechts bij binnenkomst een grote bar in de stijl van een Britse pub. Boven de bar hangen beamers waarop actualiteiten en specials van het eetcafé voorbij komen. Oud gemaakte foto's en krijtborden met de gerechten sieren de wanden.

Bezet

We worden hartelijk ontvangen door de bediening, gekleed in blauw overhemd en leren sloof. We krijgen een tafeltje voor de open haard. Die is niet meer in gebruik, maar opgevuld met flakkerende kunstlichtjes. Op deze vroege avond zijn bijna alle tafeltjes al bezet. Goed teken.

We bestellen een La Chouffe van de tap en een glaasje fris. Daarbij wordt een mandje brood met kruidenboter geserveerd.

De kaart biedt voldoende keuze en is ook afgestemd op gasten die even snel een hapje willen eten tijdens of na het winkelen.

Emmertje bestek

De kaart

- Bij Lieve Lente zijn er wisselende maandmenu's en seizoensmenu's vanaf €19,75.

- Aparte bierkaart.

- Ook is er een maandelijks wisselend speciaalbier verkrijgbaar.

- Er is ook een traiteurservice, waar verse soepen en sauzen te koop zijn.

- Openingstijden: dagelijks van 10 uur tot 2 uur.

- Voor meer informatie: lievelente.nl

Een emmertje met bestek en papieren servetjes komt op tafel, tegelijk met onze voorgerechten. De keuze van mijn gast is gamba's 'pil-pil' in knoflookolie en met een tomaat-basilicumsalade. De gamba's hebben lekker liggen sudderen in de olie en zijn goed op smaak gebracht met knoflook en paprikapoeder. De smakelijke, verse salade van tomaat, groene sla en ui wordt in een apart schaaltje geserveerd en is aangemaakt met een pittige basilicumdressing.

Ik heb gekozen voor de combinatie van een Hollands garnaalkroketje, kreeftensoepje, gebakken gamba, gerookte zalm, garnaaltjes en cocktailsaus. Daar valt iets op aan te merken. Het kroketje heeft een knalharde korst en een kartonsmaak. Een garnaal heb ik er niet in kunnen ontdekken. Het kreeftensoepje wordt op leuke wijze geserveerd in een weckpotje afgetopt met een dotje slagroom. En smaakt in de verte naar kreeft. De gamba's zijn sappig en de gerookte zalm is van goede kwaliteit en royaal aanwezig. Jammer dat er roze en geen Hollandse garnaaltjes op het bord liggen.

We drinken er een glas pinot blanc uit de Elzas van het huis Heim Imperial bij. Een lekker slobberwijntje, droog en enigszins fruitig.

Knapperig

Zoals het een eetcafé betaamt, staan er saté en hamburger op de kaart. Dat gaan onze hoofdgerechten worden. Voor ons komen twee gul gevulde borden, met aan de ene kant een supermalse kipsaté, rijkelijk overgoten met een pittige satésaus, een koolsalade en knapperige kroepoek. Een bord saté zoals het hoort te zijn.

Quote

We krijgen een goed gevuld bord saté, die is zoals we vinden dat ie hoort te zijn

Aan deze kant van de tafel een rosé gebakken biologische kalfsburger van slagerij Jean Lejeune uit Tilburg, op een bedje van groene groenten, bestrooid met Parmezaanse kaas en witte truffelolie onder een berg rucola. De rucola schuiven we meteen aan de kant om te kunnen genieten van een prachtkwaliteit hamburger. Ik zou het liever steak tartaar noemen, gaaf rosé gebakken, goed gekruid, topkwaliteit vlees. We krijgen er een schaal verse en in goede olie gebakken frieten bij.

Een glas rode wijn sangiovese puglia uit Sicilië brengt ons verder dan een lentestemming. Een vol aroma met een vleug rood fruit.

Desserts

De score: 7,2

- Voorgerecht: 6,0
- Hoofdgerecht: 8,0
- Nagerecht: 7,0
- Bediening: 7,0
-Ambiance: 8,0
- Prijs/kwaliteit: 7,0

De desserts die we kiezen zijn een crumble van gemarineerde appeltjes met vanillecrème en vanilleroomijs, en huisgemaakte nougatineparfait met huisgemaakte karamelsaus.

De crumble wordt in een weckpotje geserveerd met op de bodem enkele gemarineerde appelschijfjes, overdekt met de vanillecrème en afgetopt met verkruimelde koek. Ernaast een balletje ijs in een schaaltje. Een machtig dessert, in ieder geval leuk geserveerd. De nougatineparfait is volgens mijn gast heerlijk. Luchtig gemaakt en met de juiste hoeveelheid knapperige stukjes noot. Rijkelijk besprenkeld met de karamelsaus en een dot slagroom ernaast.

Wij komen tot de conclusie dat je bij Lieve Lente in ongedwongen sfeer prima kunt eten. Met het predicaat 'eetcafé' is het een uitstekende gelegenheid. Het personeel is attent en bijzonder vriendelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat je hier aan één gang meer dan voldoende hebt.

Onze magen zijn vanavond extreem goed gevuld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement