Volledig scherm
Op het terras van Dukdalf, met uitzicht over de wateren van Maasdriel. © Roel van der Aa

Een populaire plek
aan het water

Over de TongOp een unieke plek in recreatiegebied De Zandmeren ligt bij de haven van Maasdriel restaurant Dukdalf. Op het terras zijn deze avond bijna alle tafels bezet. Eet je er ook lekker?

Restaurant Dukdalf in Maasdriel

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    Score: 7,2

Een zwoele bries en een aangenaam terras. Deze verleidelijke combinatie voor één van de warmste dagen van de eeuw vinden we in het recreatiegebied De Zandmeren bij restaurant Dukdalf. Met een uitzicht over de wateren van Maasdriel, een magnifieke plek. Het grote terras is voor de onstuimige wind afgeschermd met glas. Langs de wanden staan steigerhouten loungebanken. Binnen is er een stoere en trendy mix van hout en steen. Achter de bar de open keuken; de koks zijn aan het werk. De wand met uitzicht op het terras is helemaal van glas waardoor het zicht op het water niet verloren gaat. Binnen is geen gast te bekennen. Daarentegen zijn op het terras bijna alle tafels bezet.

We mogen een tafeltje kiezen met uitzicht op de haven en het kabbelende water. Bij ons biertje krijgen we de kaart met allerlei gerechten waar je zó zin in krijgt.

De kaart

- Dukdalf is zeer geschikt voor BBQ’s, feesten, ­recepties en trouwpartijen.

- Voor aantrekkelijke arrangementen neemt u contact op met Dukdalf.

- Lunchkaart met keuze uit diverse broodjes en boerenbrood vanaf € 7,50, verrassingssalade ­ € 13,50.

Dukdalf 3 gangen menu: € 29,50.

Openingstijden: April: alleen op dinsdag gesloten. Andere dagen geopend vanaf 12.00 uur. Mei-augustus: alle dagen geopend vanaf 12.00 uur

- Voor meer informatie: restaurantdukdalf.nl

Mijn tafelgenoot kiest voor langzaam gegaard buikspek met hoisin (zoete saus gemaakt van onder andere sojabonen, azijn en knoflook). Ik ga voor de coquilles (schelpdieren) met papadum (krokante Indiase cracker), komkommer en yuzu (citrusvrucht)dressing.

We laten ons verrassen door de wijnkeuze bij het gerecht op de kaart. De wijn komt in een rap tempo, we hebben ons biertje nog niet eens op. Snel daarna volgen onze voorgerechten.

Beetgaar

Op een bedje van mild-pittig gemarineerde reepjes mango ligt een botermals gegaard mootje buikspek. Fris groene cress-soorten als decoratie. Een aangename combinatie van zoet, zuur en pittig. De bediening schenkt hier een Chileense rode wijn bij, Vina Penablanca Carménère. Een volle en licht gekruide wijn.

Voor mij komt een attractief opgemaakt bordje met drie beetgaar gebakken coquilles. Zó zijn ze lekker, knapperig van buiten, bijna rauw van binnen. De yuzudressing zorgt voor de frisse touch, de papadum en flinterdunne krokante kumquats (kleine sinaasappelvrucht) voor de bite en groene cress voor de frisse uitstraling. Geen plek meer voor de komkommer zoals vermeld op de kaart? In mijn glas komt een witte wijn van Domaine Des Cassagnoles, gros manseng, fris, met een nuance van peer en abrikoos.

Twee opperbeste voorgerechten.

Aziatisch

Met vertrouwen wachten we het hoofdgerecht af wat ook in rap tempo volgt. De bediening, in sloof van spijkerstof gekleed, heeft er de vaart in. Zijn beslist vriendelijk maar ook een tikje nonchalant.

Mijn tafelgenoot is mosselliefhebber, de keuze voor de gestoomde mosselen op Aziatische wijze is daarom niet moeilijk. In een grote stoommand worden een ruime hoeveelheid mosselen geserveerd. Op mijn vraag wat deze mosselen Aziatisch maakt, antwoord de gastheer: ,,Ik dénk sojasaus en ui, dat doen we in plaats van de klassieke mosselgroenten onder in de stoommand.” Niet teveel vragen dus!

Ze smaken goed en worden geserveerd met een ravigotte, curry en cocktailsaus.

Dorade

Mijn hoofdgerecht is de ‘catch of the day’, op de huid gegrilde dorade met inktvisrisotto. Enkele tipjes groene kruidenolie, aspergetips en pijpui voor de garnering.

Het vel van de dorade is knapperig, de vis een fractie te gaar. De inktvisrisotto heeft een laffe smaak. Dat was met een vleugje peper, zout en olijfolie opgelost. Een schaaltje in de schil gebakken frieten en komkommer­salade wordt erbij geserveerd.

We sluiten af, volgens de kaart, met brownie met verse aardbeien en roomkaas cremeux en Monte scroppino.

De brownie heeft weinig chocoladesmaak, de verse aardbeien zijn verwerkt in een balletje ijs. Het bord is gegarneerd met drie gehalveerde frambozen en een braam. Her en der een slinger van dunne roomkaas.

De scroppino is prima, geen flauwigheid met de Wodka en Prosecco.

We genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een goede espresso. Het tempo ligt hoog bij Dukdalf. De keuken houdt zich niet helemaal aan de kaart. Daar staat tegenover dat er overwegend smakelijk gekookt wordt. De borden zien er goed verzorgd en fris opgemaakt uit. De bediening is vriendelijk met enige nonchalance. Lege wijnglazen worden niet opgemerkt! Aandacht geven aan gasten mag best vanzelfsprekend zijn.

Bij elkaar opgeteld is Dukdalf een unieke plek met een mooi terras. 

De score: 7,2

- Voorgerecht 7,5
-Hoofdgerecht 7,0
-Nagerecht 6,0
-Bediening 6,5
-Ambiance 8,5
-Prijs/kwaliteit 7,5