Restaurant Innesto in Asten

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    Score: 8,0

Gulle gerechten in mediterrane sfeer

Over de TongVan een plankje met warme sneden bruschetta tot een ‘boze’ gegrilde kabeljauwfilet: het is in Asten vandaag alles Italiaans wat we proeven.

Volledig scherm
Onder de grote ­parasol van restaurant Innesto in Asten. © Bert Jansen

Het dorp Asten is bekend om zijn klokkenmuseum en prachtige wandel- en fietsroutes door de Peel. Op één van de fietsroutes komen we langs het Italiaanse restaurant Innesto, voorheen de Klothoeve. ‘Innesto’ betekent enten; op oude wijnstokken, jonge enten en laten vergroeien.

Via een weelderige groene bladerenpoort komen we op het terras. Een tafeltje onder de parasol met uitzicht op bloeiende hortensia’s en kleurrijk gevulde bloembakken ziet er aanlokkelijk uit. We voelen ons meteen op ons gemak door de ontvangst van gastheer Danny Driessen. Het terras is aangekleed met licht gekleurde rieten kunststof stoelen en kunststof tafels met een stenen look. Afwisselend zijn de tafels met linnen gedekt. Door afscheidingen met beukenhaagjes wordt het terras intiem. Tussen de haagjes door hebben we uitzicht op de manege aan de overkant. De zwoele zomeravond werkt mee aan de mediterrane sfeer die we hier proeven.

De kaart

- Menu Tutti ­Mangiare Verrassing met keur aan Italiaanse gerechten: - 2 gangen (10 gerechten) € 24,50 pp - 3 gangen (15 gerechten) € 29,50 pp - 4 gangen (20 gerechten) € 34,50 pp

- Innesto voor thuis: Menukaart beschikbaar op website.

- Huwelijksfeesten verzorgd van A tot Z.

Openingstijden: Woensdag, donderdag, zondag van 16.00 uur tot 23.00 uur; Vrijdag van 16.00 uur tot 00.00 uur; Zaterdag van 16.00 uur tot 1.00 uur; Zondag van 16.00 uur tot 23.00 uur.

- Voor meer informatie: innesto.nl

De kaart biedt voldoende keuze uit typische Italiaanse gerechten. Onze voorkeur gaat uit naar het 3-gangen seizoenmenu.

Frisse zuur

We zeggen beiden volmondig já op de vraag of we bruschetta willen. Op een plank van boomschors komen voor ieder twee grote, nog warme, sneden bruschetta. Eén belegd met een flinke lepel verse, op smaak gebracht met mediterrane kruiden, blokjes tomaat. Voor het frisse zuur een lepeltje balsamico-crème. Op het andere brood ligt een stevige lepel tonijn, op smaak gebracht met fijn gesneden rode ui, kappertjes, paprika en olijven. Als dit een amuse moet voorstellen: wij noemen het een voorgerecht. We peuzelen het helemaal op, fris, smaakvol, fijntjes gekruid.

Mijn gast neemt vooraf de salade van kip, ricotta, pesto en tomaat. Een voor de hand liggende combinatie, fris en verzorgd geserveerd. De dungesneden kipfilet is licht gerookt. De pesto pittig, op smaak gebracht met royaal basilicum en knoflook.

Quote

Bij het menu ‘Tutti Mangiare’ worden gerechtjes op een etagère geserveerd

Ik krijg een bijna Bourgondisch grote kom voorgezet met knoflooksoep. Als garnering salami en fijn gesneden peterselie. Een romige smaakvolle soep. De knoflook overheerst niet. De salami zou ik iets kleiner gesneden hebben, dat lepelt wat gemakkelijker. Op tafel komt een mandje met vers afgebakken broodjes en knoflookmayonaise. We drinken er een glas witte huiswijn bij. Principato Pinot Grigio 2017. Een ruim gevuld glas met een frisse, licht fruitige afdronk.

Alle tafels om ons heen zijn inmiddels bezet. We zien een gretige belangstelling voor het menu ‘Tutti Mangiare’ waarbij verschillende gerechtjes op een etagère geserveerd worden. Gasten zonder reservering hopen op een tafeltje maar worden teleurgesteld. De pijn wordt met een kortingsbon voor een volgend bezoek verzacht. Attent en slim.

‘Boos’

Ons hoofdgerecht is enerzijds op de huid gegrilde kabeljauwfilet met ­arrabiata, wat in het Italiaans ‘boos’ betekent! Een pittige tomatensaus met geroosterde tomaat, ui, knoflook en Spaanse peper. Een bospeentje, vers maïskolfje, groene asperge en gegrild tomaatje geeft het bord kleur.

De vis is buitengewoon goed en sappig gegaard. De arrabiata is een goede keuze van chef Tommy Bellemakers. Een hoeveelheid pittigheid op deze warme zomeravond mag best. Een gul gerecht zonder overdadig te zijn.

De kipfilet aan mijn kant zorgt voor een kleine teleurstelling. Een gehalveerde kipfilet die net iets te droog gebakken is. Het mes schuurt door het vlees. In tranches (plakjes) gesneden zou in ieder geval de beleving anders maken. De kip krijgt iets fris-zuur mee van de paprika vinaigrette. Op mijn bord ligt eenzelfde garnituur als mijn tafelgenoot. In een schaaltje worden heerlijk gekruide gefrituurde aardappel geserveerd.

Van het dessert raken we vrolijk. We krijgen beiden citroenijs, gele watermeloen in decoratieve schotjes gesneden met rood fruit en enkele tipjes mascarpone. Het citroenijs is gedraaid met limoensiroop. Het is zuur maar niet wrang. Een zomers en geslaagd dessert.

Bij een perfect kopje espresso, cantucinnikoekjes en chocoladebrownie zijn we het erover eens dat we puik gegeten hebben in een prachtige omgeving. We hebben ons verwend gevoeld door de charmante en attente bediening. Op de rekening ziet u dat ons de koffie aangeboden is. Dat krijgt u ook!

Daartegenover staat dat u voor het bruschettaplankje wél betaalt en dat was ons niet duidelijk bij de vraag of we bruschetta wilden.

Onze fietsroute loopt vast en zeker nog een keer langs Innesto. 

De score: 8,0

- Voorgerecht 7,0
-Hoofdgerecht 7,0
-Nagerecht 8,0
-Bediening 8,5
-Ambiance 9,0
-Prijs/kwaliteit 8,5