In Gastrobar Het Gildehuis bestel je gewoon waar je zin in hebt
Over de TongDe chef van Het Gildehuis in Eersel spreekt niet over restaurant maar over ‘gastrobar’. Je gaat hier geen vol bord eten maar je bestelt ‘gastrobites’, kleinere porties. Een bekende trend in een verfijnd jasje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bij één van de ‘Zusjes’ eten we ons buikje lekker rond
De hele avond tapas eten voor een vaste prijs is een prima formule. Bij restaurant ’t Zusje in Zaltbommel is het geoliede efficiëntie wat we zien. Knap werk! -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
PREMIUMOver de Tong
Bij You Ning worden oosterse en westerse eetcultuur gedeeld
Bij Paviljoen You Ning in Eindhoven krijgen we het advies om de chef de specialiteiten van het huis te laten samenstellen. Het traditionele voor-, hoofd- en nagerecht laat je hier achterwege. Wij geven ons over. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMOver de Tong
Sala Thai toont een mix van gerechten uit de hele wereld
Vlak voor het ingaan van de lockdown schoven we nog even aan bij Sala Thai in Eindhoven, al meer dan dertig jaar een begrip. De Thaise keuken is levendig en fantasierijk. Geurige aroma’s doen een beroep op alle zintuigen. Smaak en geduchte ‘hitte’ zijn soms in contrast maar vullen elkaar ook aan.
-
PREMIUMOver de Tong
Met menu ‘op tijd aan tafel’ tackelt restaurant Renzo de lockdown
We laveren op de stroom van het RIVM en de coronamaatregelen. Bijzonder respect voor de veerkracht welke de restaurants, in dit geval, tonen. De afhaal en bezorg zijn weer hot. Diner wordt lunch. Restaurant Renzo in Goirle haakt daar handig op in. -
-
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
PREMIUMOver de Tong
Bij Brasserie Welkom Thuis houden ze van lekker vers
Brasserie Welkom Thuis aan de Markt in Helmond is niet zomaar een eetgelegenheid. Loes Theunisz maakte zich enkele jaren geleden los van het concept Brownies & Downies. De mensen die hier werken hebben een rugzakje, zijn puur en enthousiast.