Pannenkoeken en friet, voor kinderen is D'n kleine Dommel een paradijs.
Volledig scherm
Pannenkoeken en friet, voor kinderen is D'n kleine Dommel een paradijs. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Lekker spelen en eten bij D'n kleine Dommel in Nuenen

Wil je punten scoren bij je (klein)kinderen, neem ze dan mee naar D'n kleine Dommel in Nuenen. Pannenkoeken, friet en heerlijk spelen, een paradijs voor de kleintjes. En het vlees smaakt er ook nog eens prima. Beoordeling: 7,0.

Aan een prachtig stuk natuurgebied tussen Nuenen en Geldrop ligt D'n kleine Dommel. Een speelpaleis, pannenkoekenhuis en restaurant voor kinderen en daarmee bij uitstek geschikt voor ouders en grootouders. Wij nemen vandaag drie gasten mee in de leeftijd van twee, vier en vijf jaar om mede te beoordelen of het werkelijk zo'n speelpaleis is.

We komen via een prachtige gerestaureerde poort binnen. Een speeltuin aan de linkerkant met een springkussen, groot genoeg voor een hele schoolklas. Het grote terras zit vol met ouders, grootouders en kinderen van klein tot groot. Binnen zien we een grote brigade aan de slag met pannenkoeken. Dát is de specialiteit van D'n kleine Dommel. Op verschillende plekken staan verrijdbare kasten, gevuld met speelgoed en snoetenpoetsers. Er is ook een binnen speelkamer. De kleintjes spelen daar onder toezicht.

Dag van hun leven

De zon schijnt volop en de temperatuur is aangenaam. Wij zoeken een plaatsje op het volle terras. De klein-tjes hebben de dag van hun leven in de speeltuin. Een speciaal biertje gaat er wel in. Tegelijk met een glas Ayinger en Malt wit krijgen we de kaart. De avondkaart biedt voor elk wat wils. We vragen om een Aziatisch borrelplateau om met z'n allen, in plaats van een voorgerecht, wat te knabbelen. 2 kipspiezen, 4 krokante garnalen, 2 fine bites,(mini-loempia) 4 uienringen, cassavechips en 4 cheese sticks. Dat laatste is verre van Aziatisch maar de kleintjes vinden het heerlijk. Er valt weinig op aan te merken, hoogstens dat er een goede kwaliteit van de groothandel gekomen is en in schone olie gefrituurd. De kipspiezen zijn lekker gekruid en mals, op de grill krokant gebakken.

We zetten ons diner voort in het restaurant. Als hoofdgerecht voor de kleintjes komen er pannenkoeken met kersen en aardbeienjam. En kipnuggets met friet en appelmoes.

Quote

De kinderen kunnen naar believen zelf hun pannenkoek versieren.

Wij kiezen voor de spareribs met barbecuesaus en burger, D'n kleine Dommel. De pannenkoeken zijn lekker vers gebakken en smeuïg. De kersen en de jam worden in aparte schaaltjes ernaast geserveerd. De kinderen kunnen naar believen zelf hun pannenkoek versieren. Gezien de tevreden snoetjes zijn ze goedgekeurd. Ik proef een klein stukje. De pannenkoek is prima. De kipnuggets zijn van goede kwaliteit. Knapperig gefrituurd en we zien dat het bord in mum van tijd leeg is.

Kluiven

Het vlees komt van Meatstreet, groothandel in kwalitatief hoogstaande vleesproducten. Dat proeven we onmiddellijk aan de spareribs. Het vlees is uitstekend gegrild en wordt geserveerd op enkele schijfjes gele en groene gegrilde courgettes. Er zit royaal vlees op het bot. Het is botermals en bijzonder smakelijk. Jammer dat de barbecuesaus erover gegoten is. Kluiven mag bij spareribs maar dat is niet aangenaam om te doen met de plakkerige saus op het vlees. De hamburger wordt geserveerd tussen een flink broodje sesam, gevuld met gebakken uien, spek, komkommer, augurk, tomaat, cheddarkaas en hamburgersaus. Het hele pakket wordt bij elkaar gehouden door een mes wat in het brood gestoken is. Nu nog proberen te verorberen... De hamburber is heerlijk, goed gebakken rundvlees, niet droog. In een schaaltje is een lepel vettige salade geserveerd, de ober vertelt dat het koolsalade is. Het doet volledig afbreuk aan de goed geserveerde hamburger. Onze frieten met mayonaise zijn goed. We drinken er een biertje bij en de kinderen een karaf ranja.

Een kinderijsje als dessert voor de kleintjes. Een lieveheersbeestje met aardbeienijs, aardbeiencrunch en slagroom. En een leeuwtje met chocoladeijs, chococrisp en slagroom. Ook nog een clowntje met vanilleijs, mini-marsmallow en slagroom. De schaaltjes zijn speels geserveerd met eetbare figuurtjes van de bijhorende benamingen en twee bollen ijs en een flinke dot slagroom. De schaal-tjes zijn leeg. Een goed teken. Wij proberen een pannenkoek kinderformaat met kaas en gember als dessert en de Dommelse bol. De pannenkoek is met kaas gebakken. De gemberchutney wordt apart geserveerd. Een prima pannenkoek. De Dommelse bol is een immense bal van net niet knapperig hazelnootschuim op karamelsaus en slagroom. Dat kan me niet bekoren. Het schuim is droog. De crèmevulling is taai. Een lomp en zwaar dessert.

Ter afsluiting drinken we een kop koffie. D'n kleine Dommel is een geweldig leuke locatie. De pannenkoeken, spareribs en hamburgers zijn aanbevelingswaardig. De bediening is attent. Ongemerkt houden ze de kinderen goed in de gaten. Wil je als opa en oma scoren bij je kleinkinderen dan moet je hier naar toe.

De kaart

- De kaart is onderverdeeld in verschillende categorieën. Heel de dag te bestellen, lunchkaart, avondkaart, pannenkoekenkaart en dessertkaart.
- De kaart is zeer uitgebreid.
- Elk seizoen staan er andere gerechten op de kaart.
- De kinderen krijgen bij hun gerecht Dommeltjes. Daarmee kunnen ze na afloop een cadeautje kiezen uit de kast.

Beoordeling

- Voorgerecht 6,0
- Hoofdgerecht 7,0
- Nagerecht 6,0
- Bediening 8,0
- Ambiance 8,0
- Prijs/kwaliteit 7,0

De rekening

(5 personen, 3 gangen)

- 1x Malt wit €2,70
- 1x Aylinger bier €3,50
- 2x bier €5,00
- 3x appelsap €6,90
- 2x karaf ranja €10,00
- 2x water €4,60
- 1x borrelplateau €14,90
- 1x pannenkoek kers €6,00
- 1x pannenkoek jam €5,90
- 1x spareribs €18,00
- 1x Dommelburger €17,50
- 1x kipnuggets €6,90
- 3x kinderijs €13,50
- 1x pannenkoek €6,90
- 1x Dommelse bol €5,90
- 2x espresso €4,40

Totaal €132,60

Informatie

D'n kleine Dommel
Collseweg 47a
5674 TR Nuenen
Telefoon: 040-8442747
Website: denkleinedommel.nl

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 11.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur