Silk Road heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
Over de TongDe zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd.
Lees Meer
-
PREMIUMOver de Tong
Hoe houden de restaurants de moed erin? Met takeaway
We gaan weer noodgedwongen een tijdje van restaurantbezoek naar takeaway. In deze donkere tijd hebben we behoefte aan troostend eten. Wat leent zich daar nu beter voor dan de Italiaanse keuken, zoals die van Di Piu in Boxtel? Een sfeer creëren alsof we ergens in het warme zuiden bij ondergaande zon aan tafel zitten. -
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort. -
PREMIUMOver de Tong
Zonder kapsones: bij Fine eet je bijzonder smaakvol
Op de kaart bij restaurant Fine in Veldhoven vinden we uitsluitend verrassingsmenu’s. We leveren ons over aan de kundigheid van de chef-kok en de wijnspecialist. Alvast een spoiler-alert: de frieten! -
PREMIUMOver de Tong
Kostelijk troostmenu uit de keuken van Reblochon
De naam van het restaurant is afgeleid van de favoriete kaas van de chef, Reblochon. Ons afhaalmenu staat voor troostrijk eten; heerlijk en méér dan voldoende. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt.
-
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
PREMIUMOver de Tong
Jong stel wil Zandoerle op de culinaire kaart zetten
Gaat chef-kok Chiel Sap zijn keuken in Zandoerle op de kaart zetten? De menuprijzen van restaurant Le Sable zijn bepaald niet dorps maar potentie en groei zit er zeker in bij dit enthousiaste jonge stel. -
PREMIUMOver de Tong
Bij Brasserie La Colline gaat het wat met de Franse slag
Brasserie La Colline in Oss wil een plek zijn voor iedereen, met een klassieke Franse keuken en bijbehorende sfeer. Niet alle gerechten zijn er even geslaagd. En de bediening? Tja, die bepaalt toch een groot deel van de stemming van de avond.