1. Een kinderfeest achter de dranghekken. Hoe breng je de intocht van Sinterklaas evenwichtig in beeld?
  Achter het verhaal

  Een kinder­feest achter de dranghek­ken. Hoe breng je de intocht van Sinter­klaas evenwich­tig in beeld?

  Demonstranten, dranghekken, politie, de intocht van Sinterklaas in Den Bosch was dit jaar niet alleen een groot kinderfeest. De stad is deze zondagmiddag juist het epicentrum van harde tegenstellingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Verslaggever Marc Brink deed, samen met collega’s Johan van Grinsven en Arno Heesakkers, verslag van de gebeurtenissen. Hoe houd je het hoofd koel als om je heen zoveel gebeurt?
 2. De krant krijgt in de avonduren letterlijk vorm onder de vingers van eindredacteur Karin van Krevel
  Over ons

  De krant krijgt in de avonduren letterlijk vorm onder de vingers van eindredac­teur Karin van Krevel

  Het zijn de onzichtbare werkers, de eindredacteuren van het Brabants Dagblad. Hun naam prijkt nooit boven een artikel, terwijl ze er wel voor zorgen dat dat verhaal goed in de krant staat. Ze halen (spel)fouten eruit, bedenken een flitsende kop, goed intro en zoeken er een pakkende foto bij. Want al is een verhaal nog zo interessant, als het niet goed gepresenteerd wordt, leest bijna niemand het. Eindredacteuren zijn erg nuttige maar soms niet de meest geliefde collega’s bij een krant.
 3. Ruim tweehonderd sportclubs, hoe brengen we die elke keer in de krant?
  Over ons

  Ruim tweehon­derd sportclubs, hoe brengen we die elke keer in de krant?

  In ‘Over ons’ geven wij de lezer een kijkje achter de schermen bij het Brabants Dagblad. Welke keuzes maken wij als redactie, en welk verhaal schuilt er achter een verhaal van onze verslaggevers? Deze week vieren we bij het BD de Week van het Amateurvoetbal. Een mooie aanleiding om eens een kijkje achter de schermen te geven bij onze sportverslaggevers. Deze keer een interview met Dirk van Hunsel. Hij is coördinator op de sportredactie en vertelt over welke keuzes er op de sportredactie gemaakt worden.