Volledig scherm
© Thinkstock

11 voertuigen en 4400 euro geïnd bij verkeerscontroles in Tilburg

TILBURG - De politie heeft donderdag in Tilburg 2 controles gehouden. Op de kruising van de Ringbaan Noord met de Merwedestraat werd al het verkeer gecontroleerd, op de Goirkekanaaldijk waren bromfietsers aan de beurt.

In totaal werden 359 voertuigen gecontroleerd en een aantal bekeuringen uitgeschreven. De belastingdienst inde meer dan 4400 euro aan openstaande boetes en legde beslag op 11 voertuigen.

De bromfietscontrole resulteerde in een aantal bekeuringen voor onder andere defecte uitlaten, ontbreken van verplichte spiegel, defecte verlichting en rijden zonder rijbewijs. 25 bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid. Hier werd een WOK-melding (Wachten Op Keuring) voor gemaakt. Dit houdt in dat er niet meer op het voertuig gereden mag worden en dat het in originele staat teruggebracht moet worden

Samenwerking
​De verkeerscontrole werd uitgevoerd samen met de Belastingdienst en rijksdienst voor het Wegverkeer. Er werd onder meer gelet op alcohol, autogordels, niet handsfree bellen en de technische staat van auto’s en bromfietsen.