Volledig scherm
© Thinkstock

17-jarige Tilburger op gestolen motorscooter gaat onderuit na achtervolging

TILBURG - Een 17-jarige Tilburger is vrijdagavond na een achtervolging aangehouden toen hij in zijn woonplaats rondreed op een gestolen motorscooter. De achtervolging kwam abrupt tot een einde toen de bestuurder ten val kwam.

De jongen reed rond 23.15 uur op de Houtvesterijstraat toen hij door politieagenten gespot werd. De scooterrijder viel op, omdat hij met zo'n 60 kilometer per uur reed op een tweewieler met een blauw kentekenplaatje. Zo'n plaatje geeft aan dat het voertuig een snorfiets is, die niet harder mag dan 25 kilometer per uur.

Op de vlucht
Toen de agenten de bestuurder wilden aanspreken, ging hij ervandoor. Met hoge snelheid en gedoofde lichten reed de jongen weg. Via een grasveldje aan de Ringbaan Zuid probeerde hij de politie af te schudden. Daar verloor de Tilburger de controle over zijn motorscooter en viel in de struiken. Zonder gewond te zijn geraakt probeerde de jongen te voet weg te komen, maar hij kon al snel door de politie ingerekend worden.

De motorscooter waarop de jongen reed bleek gestolen te zijn, net als het valse blauwe kentekenplaatje. De Tilburger is daarom aangehouden op verdenking van diefstal of heling.