Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

24 maanden cel voor zakenman Albert Janssen uit Cromvoirt voor faillissementsfraude

CROMVOIRT - De 56-jarige zakenman Albert Janssen uit Cromvoirt kreeg maandag door het gerechtshof 24 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk opgelegd vanwege faillissementsfraude.

Van 2006 tot 2010 was de man uit Cromvoirt bestuurder van een groot aantal bv’s met problemen. Hij liet de bedrijven doorstarten in nieuw opgerichte vennootschappen met geld dat hij onttrok aan de oude vennootschappen.

1 miljoen euro schade
Janssen parkeerde het geld uit de bijna failliete vennootschappen op de privérekening van zijn vader. Op deze manier kon hij het geld buiten het zicht van de schuldeisers houden. De schade voor de schuldeisers bedraagt zo’n 1 miljoen euro. De 56-jarige man maakte zich eveneens schuldig aan valsheid in geschrifte.

Bipolaire stoornis
Volgens de advocaat van de man zou de verdachte lijden aan een bipolaire stoornis, waardoor hij sterk verminderend toerekeningsvatbaar was. Het hof acht dit echter niet bewezen.

De rechtbank veroordeelde de man uit Cromvoirt eerder tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Het hof komt met een lagere straf omdat de man van een aantal feiten is vrijgesproken.