Volledig scherm
© Thinkstock

26-jarige Oisterwijker gaat los in ouderlijk huis en rijdt bij vlucht in op agent

OISTERWIJK - Een 26-jarige man is zaterdag aangehouden nadat hij in zijn ouderlijk huis in Oisterwijk met zijn moeder ruzie had gemaakt en haar spullen had vernield. Toen de politie bij de woning ging kijken, maakte de Oisterwijker zich uit de voeten en reed in een auto hard weg. Een agent moest aan de kant springen om niet geraakt te worden.

De politie kreeg 's avonds een melding van huiselijk geweld op het bewuste adres. Vanuit dat huis waren volgens de politie vaker meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Toen de agenten arriveerden, ging de verdachte er in een auto vandoor.

Met hoge snelheid reed de Oisterwijker door de woonwijk, tot hij zich in een doodlopend hofje op de Lijsterbeslaan vastreed. Een agent stapte uit om hem de weg verder te versperren, maar de verdachte gaf gas en reed richting de agent. Die kon op tijd opzij springen, zonder geraakt te worden. Ver kwam de 26-jarige niet, omdat buurtbewoners met een aanhangwagen de toegang tot het hofje hadden geblokkeerd.

De voortvluchtige gaf nog niet op en probeerde te voet te ontkomen. De agent was sneller en wist hem met behulp van omstanders te overmeesteren. De Oisterwijker is vastgezet.