Volledig scherm
In totaal werd er ongeveer 3000 liter aan drugsafval gevonden aan de Kommerstraat. © Toby de Kort/De Kort Media

41 vaten met in totaal 2500 liter drugsafval gevonden in Hilvarenbeek

* UPDATE 12.50 uur * HILVARENBEEK - Aan de Kommerstraat in Hilvarenbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt. Het afval was verdeeld over 41 vaten; 35 vaten van 20 liter en 6 grotere vaten. In totaal gaat het volgens de politie om 2500 liter chemicaliën.

Getuigen zagen omstreeks 01.00 uur een kleine vrachtwagen volgens de politie de straat uitrijden. Even later werd het afval op twee plekken in de straat gevonden, waaronder in de sloot. De brandweer rukte met spoed uit, omdat enkele vaten lek zouden zijn geraakt. Brandweerlieden hebben de vaten uit de sloot gevist.

Ruiming
Ook de politie en een boswachter kwamen ter plaatse. Zij zochten in de omgeving nog naar een mogelijke verdachte, maar hebben die niet meer gevonden. De gemeente werd direct op de hoogte gesteld en later in de nacht is de ruiming van de vaten begonnen. De grond wordt waar nodig afgegraven en schoongemaakt. Hoe groot de schade is, is niet bekend. De politie vermoedt dat het afval afkomstig van een xtc-lab.

Lees meer over dumpingen van drugsafval en bekijk de kaart met dumpingen op bd.nl/drugsafval.