Volledig scherm
De politie is bezig met onderzoek aan de Zwaluwstraat. © Marco Fotografie

55-jarige Osse aangehouden voor steekpartij in Zwaluwstraat

* UPDATE 10.28 uur * OSS - De politie heeft zondagochtend vroeg een 55-jarige vrouw uit Oss aangehouden in verband met een steekpartij op de Zwaluwstraat. Het slachtoffer, een man, is naar het ziekenhuis gebracht maar was later op de ochtend alweer thuis.

De man wilde niets zeggen over de steekpartij. Zijn armen zaten in het verband en hij had zijn groene ziekenhuisjas nog aan.

Hulp
Het incident vond plaats in de Zwaluwstraat in Oss. Het slachtoffer werd voor zijn huis in de Zwaluwstraat neergestoken. Het slachtoffer en de verdachte zwierven daarna samen door de wijk en hun tocht eindigde in de Leeuwerikstraat, voor het huis van de familie Kaal. Beiden lagen op de grond en waren bedekt met bloed. De man had steekwonden in zijn bovenlichaam. De vrouw was niet gewond. De familie Kaal belde rond half 5 de politie. "'Er ligt hier een hevig bloedende man voor de deur, wat moeten we ermee?', vroegen we", zegt William Kaal. Hij kreeg het advies om binnen te blijven en op de hulpdiensten te wachten.

Camera
Politie en ambulance reden de straat in en namen het tweetal mee. De politie zette een blok van zes woningen af voor het sporenonderzoek dat duurde tot even na 06.00 uur. De brandweer heeft de bloedsporen weggehaald. Rechercheurs liepen zondagochtend door de wijk op zoek naar getuigenverklaringen. De familie Kaal stond camerabeelden af.

Na onderzoek bleek dat de vrouw de man heeft gestoken voor de woning en ze daarna samen op zoek zijn gegaan naar hulp. Een ruzie tussen de twee zou aanleiding zijn tot het steekincident. Een familielid van het slachtoffer bevestigde dat, maar wilde niet zeggen waar de ruzie over ging.