Volledig scherm
Vrachtwagen met kippen uitgebrand op A59 bij Rosmalen. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

900 kippen dood bij vrachtwagenbrand op A59 bij Rosmalen

* UPDATE 07.54 UUR * ROSMALEN - Een vrachtwagen die een aanhanger met kippen vervoerde, heeft woensdagochtend in brand gestaan op de A59 bij Rosmalen. Zo'n 900 kippen overleefden de brand niet, ook liepen er bijna twee uur lang kippen op de snelweg. De weg richting Oss is inmiddels weer vrij.

De brand, die rond half 5 ontstond, kon snel worden geblust. Het is nog niet bekend hoe deze heeft kunnen ontstaan, maar vermoedelijk zijn de remmen van de vrachtwagen vastgelopen. De chauffeur kon zijn wagen nog wel op de vluchtstrook parkeren bij de oprit Maliskamp.

Er zaten ongeveer 3.000 kippen in de vrachtwagen, die in Loon op Zand geladen werd. De kippen die de brand wel overleefden, worden afgemaakt. De beesten waren al onderweg naar de slacht, maar zijn door de brand niet meer geschikt voor consumptie.

Ter hoogte van knooppunt Hintham werd de weg afgesloten. Rond half 7 werd de weg weer helemaal vrijgegeven. In de file die ontstond, reden meerdere voertuigen tegen elkaar. Of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend.