Volledig scherm
© Thinkstock

Aangehouden Tilburgse captain No Surrender ontkent verdachtmakingen

TILBURG - De 36-jarige Corin D., mogelijk captain van motorclub No Surrender, ontkent in alle toonaarden dat hij betrokken is bij een criminele organisatie. Dat stelt advocaat Bert de Rooij. Corin D. werd maandag aangehouden.

De man werd maandag opgepakt naar aanleiding van nieuwe informatie uit de grootschalige drugsactie Operatie Trefpunt, die 4 april in Brabant en Limburg werd gehouden. Op verschillende plaatsen werden toen 55 mensen aangehouden.
De politie wil nog niet zeggen van welke feiten de man precies wordt verdacht. Eerder werd hij al eens opgepakt door een arrestatieteam. Toen mocht hij na verhoor weer gaan. Nu blijft de man in ieder geval nog 14 dagen vastzitten.

Party King
De verdachten in deze grote drugszaak komen voornamelijk uit Brabant en Limburg. Maar er werden ook mensen uit onder meer Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Groesbeek in de boeien geslagen. De politie had voorafgaand aan Operatie Trefpunt een belangrijke ontmoetingsplek van drugscriminelen in Best geobserveerd en afgeluisterd.
Hun dekmantel was een party-verhuurbedrijf genaamd Party King. D. zou daar volgens de politie ook gezien zijn. De Rooij: ,,Het politieonderzoek heeft twee jaar geduurd. In die tijd zijn er werkelijk honderden mensen in die zaak geweest. Maar omdat mijn cliënt lid is van No Surrender wordt, hij aangehouden. Het is stemmingmakerij om deze zaak aan no Surrender to koppelen."

Hoofdverdachten
Een man uit Kaatsheuvel en een man uit Waalwijk gelden als hoofdverdachten, samen met een verdachte uit Best die in Tsjechië werd opgepakt. Zij beheerden de ontmoetingsplek en ontvingen daar ruim zevenhonderd bezoekers, aldus het OM. ,,Uit onderzoek blijkt dat ten minste een deel van deze bezoekers er kwam om met de drie te handelen in synthetische drugs en grondstoffen voor de productie van deze drugs."