Volledig scherm

Abseilspektakel bij hoogste punt De Stadsheer

TILBURG - Het bereiken van het hoogste punt van woon- en kantoortoren De Stadsheer in het centrum van Tilburg is gisteren spectaculair gevierd.

De abseilers Ilja Bangma en Erwin van Rijn daalden via touwen vanaf het dak op 101 meter hoogte af. Muziek, rookpotten, vuurwerk en confetti zorgden voor het verdere spektakel. De abseilers begonnen hun afdaling nadat vertegenwoordigers van de vier betrokken partijen op een startknop hadden gedrukt. Die partijen zijn de gemeente Tilburg, projectontwikkelaar BAM, belegger Amvest en zorgverzekeraar VGZ.
“Een fantastisch gebouw op een fantastische plek, naast een fantastische zorgverzekeraar’, juichte Chris Driessen van de Raad van Bestuur van VGZ weinig bescheiden. De Stadsheer telt zes kantoorlagen en 25 verdiepingen met in totaal 85 huurwoningen. Daarvan zijn er nog maar zeven verhuurd, maar dat aantal stijgt volgens de makelaarskantoren Meeùs en Van de Water pijlsnel als vanaf eind september een modelwoning beschikbaar is.

Eerste huurders
Het echtpaar Ruud (71) en Jopie (68) Vorselaars mag zich de eerste huurders van een Stadsheerappartement noemen. Ze komen op de eerste woonlaag, de zesde etage. “Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat we van daaruit nog contact met de straat hebben en onze oude buurtgenoten kunnen zien’, aldus Ruud Vorselaars.
Hij woonde zijn hele leven bij de bakkerij die zijn overgrootvader in de nabijgelegen Elzenstraat begon. “We kozen voor De Stadsheer omdat we in onze eigen buurt wilden blijven en dicht bij het centrum en het openbaar vervoer willen zitten’, zegt Vorselaars. Rond 1 maart volgend jaar krijgt hij de sleutel.

DE FEITEN: Stadsheer

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement