Volledig scherm
© Thinkstock

Advocaat: 'Stoornis speelt rol bij handelen Albert Janssen'

* UPDATE 15.33 uur * DEN BOSCH - Een stoornis heeft volgens advocaat Arthur van der Biezen een rol gespeeld bij het zakelijke handelen van Albert Janssen die eind 2010 door de rechtbank werd veroordeeld voor fraude. Dat zei Van der Biezen maandagochtend tijdens een regiezitting bij het gerechtshof in Den Bosch.

Janssen is in hoger beroep gegaan tegen de veroordeling van dertig maanden celstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en aftrek van 107 dagen voorarrest. Volgens de rechtbank is de Bosschenaar schuldig aan fraude bij een reeks faillissementen.

Bipolair
Janssen zei maandag tijdens de zitting dat hij een bipolaire stoornis heeft. Van der Biezen vroeg het gerechtshof om een psychiater te laten verklaren over de psychische achtergrond van Janssen. Het hof neemt daarover binnen een week een beslissing.

Schuld
Volgens het Openbaar Ministerie was Janssen destijds zijn crediteuren nog 3,5 miljoen euro schuldig waarvan twee miljoen aan belastingschulden. Janssen zei dat de belastingschuld ruim 1,3 miljoen euro bedroeg. Over andere schuldeisers zei hij niks.
De rechtbank heeft totaalbedragen in het midden gelaten. Volgens de rechtbank is niet gebleken dat hij zichzelf heeft verrijkt door gelden weg te sluizen.

Op 26 september komt de zaak inhoudelijk aan bod.